Werken bij Don Hoveniers? Bekijk onze vacatures en solliciteer vandaag nog!

Een landelijke tuin is tijdloos, ruim ingedeeld en groen

Landelijke tuinen

De buitenruimte vraagt om een aantal specifieke kenmerken, wil het een landelijk karakter hebben. Het gebruik van natuurlijke elementen is er daar een van. In de landelijke tuin worden hout, rietkappen en grove maar tevens stoere materialen verwerkt. Gezellige doorkijkjes en meerdere terrassen zijn niet uitzonderlijk in de landelijke tuin welke aangekleed worden door gebruik van aardewerk plantenbakken, barbecue’s, vuurkorven, vogelhuisjes en/of lantaarns. De bestrating van een buitenruimte in landelijke stijl bestaat vaak uit tegels en/of gebakken stenen die vervolgens in verschillende patronen geplaatst worden.

EEN LANDELIJKE TUIN IS TIJDLOOS

MET NOSTALGISCHE UITSTRALING

De landelijke tuin is tijdloos, groen en diervriendelijk. De buitenruimte wordt gevuld met prachtig kleurende planten zoals de klimroos, die langzaam opkruipen tegen de, veel gekozen, pergola. Daarnaast geen gebrek aan vaste planten die, zonder pauze, de landelijke tuin vormen. Denk hierbij aan hosta, sieruien, akelei en vlinderstuiken afgewisseld met verschillende grassen en bomen die rijk bloeien, in de landelijke tuin komt vorm snoei nauwelijks voor.

DOORKIJKJES, PERGOLA'S EN STOERE MATERIALEN

EYECATCHERS VAN DE LANDELIJKE STIJL

In de landelijke tuin wordt vaak ruimte gemaakt voor een pergola. De prachtige overkapping die het mogelijk maakt beschut te zitten, tussen de begroeide palen, zonder dat er enige vorm van lichtinval verloren gaat. Er kan desgewenst een schaduwdoek of schuifdak worden geplaatst dat fungeert als dak zodat er op de warmere momenten verkoeling wordt gevonden. De pergola kan uit verschillende materialen worden vervaardigd. Voor de landelijke tuin raden wij een combinatie van douglashout met vaste lamellen aan wat een verfijnde uitstraling heeft.

 

 

 

Een helder proces
Kennismaken
Tijdens het kennismakingsgesprek worden al jouw wensen uitvoerig besproken. We nodigen je uit in ons Experience Center van 1500m2.
1
Schetsontwerp
Het schetsontwerp is een perfecte mix van jouw wensen en de creativiteit van onze tuinarchitecten.
2
Offerte
Wanneer je helemaal tevreden bent en het ontwerp is goedgekeurd, ontvang je van ons de offerte welke is gespecificeerd per onderdeel.
3
Realisatie
Voor de uitvoering zullen wij verschillende partners betrekken, elk met een eigen expertise. Deze begeleiden wij tijdens de realisatie van jouw droomtuin.
4

Bekijk onze Landelijke tuinen

SIT BACK, RELAX and stay inspired

Onze Champions of Luxury zijn altijd op de hoogte van de nieuwste trends. Deze delen wij uiteraard graag met jou.

of volg onze Champions of Luxury op Pinterest of Instagram.