Selecteer een pagina

Wie zijn wij?

 DON Hoveniers  komt uit het Westland, maar ook daarbuiten weten opdrachtgevers ons goed te vinden. Zo hebben we bijvoorbeeld  projecten gerealiseerd in Kerkrade, op Texel, in België en zelfs in Zwitserland. DON Hoveniers kent geen grenzen!

Al bijna vijfenveertig jaar zetten we onze kennis en liefde voor het vak in om mooie tuinen te creëren voor particulieren en zakelijke relaties. Iedere dag gaat ons vaste team van hoveniers aan de slag met het ontwerpen, aanleggen, renoveren en onderhouden van tuinen. Waar externe specialisten nodig zijn, beschikken we over een eigen netwerk van betrouwbare toeleveranciers. Daarbij werken we met de allerbeste materialen, zodat uw tuin er jaren later nog steeds perfect uitziet.

 

Nieuwsbrief 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang vier keer per jaar tips, trends, nieuws en waardevolle informatie!

Geschiedenis

 DON Hoveniers is een van de oudste hoveniersbedrijven die het Westland rijk is. De basis van het bedrijf is gelegd door hovenier René Don. Hem komt de eer toe het bedrijf langzaam maar zeker te hebben uitgebouwd. Met een geheel eigen visie op ondernemen, wist hij het bedrijf bekend te maken als vooraanstaande hovenier. Een hovenier met een innovatieve instelling, die staat voor betrouwbaarheid en kwaliteit. Als René Don in 2010 afscheid neemt, is de continuïteit van het bedrijf verzekerd. Martijn Poortvliet, tot dan toe rechterhand van René Don, neemt de uitdaging aan om het bedrijf voort te zetten. Op dezelfde inspirerende manier als zijn voorganger. Om die reden besluit Martijn ook om de naam van het bedrijf nagenoeg onveranderd te handhaven. Van René Don Tuinideeën wordt het in 2014 René Don Hoveniers. Vijf jaar later is het tijd voor nog een verandering. In 2019 nemen we deels afscheid van de naam René Don Hoveniers. Het grootste deel behouden we, want de naam zit in ons DNA. De naam waar wij vanaf 2019 naar luisteren, is DON Hoveniers. 

 

Team

Bij DON Hoveniers houden we van persoonlijk contact. We vinden het dan ook belangrijk dat u onze mensen leer kennen. Daarom stellen we iedereen van DON Hoveniers graag aan u voor!

 

Martijn Poortvliet

Tijdens de hoveniersopleiding in Rijswijk vond ik een leuke stageplek bij  DON Hoveniers. Ik ging er met plezier aan de slag, niet wetende dat dit het begin was van iets heel moois. Ik leerde alles van het hoveniersvak; van aanleg tot onderhoud en alles ertussenin. Op mijn 25e kwam ik op kantoor te werken en richtte me steeds meer op de verkoop van tuinen. Ontzettend leuk om nu met de klanten in gesprek te gaan over het vormgeven van hun droomtuin.

Op 1 januari 2010 kwam het moment voor de volgende grote stap: ik kreeg de kans om DON Hoveniers over te nemen en die greep ik met beide handen aan. Een geweldig mooie uitdaging! We verhuisden naar een nieuw pand en namen alleen negen man personeel, de bussen en wat gereedschap mee. Kortom, alles moest opnieuw opgebouwd worden. Ondertussen ging het werk natuurlijk gewoon door. Ons personeelsbestand groeide van 9 naar inmiddels 22 medewerkers, het wagenpark breidde zich uit, er kwamen continu nieuwe projecten bij en we gingen nieuwe samenwerkingen. Ik ben dan ook oprecht trots. Trots op wat we bereikt hebben met elkaar. Trots op de mooie projecten. Op de leuke klanten. Op het hoge niveau van automatisering. Maar vooral trots op de mensen om mij heen. Een hecht team dat er voor elkaar is in goede en slechte tijden.

 

Bart van der Burg

Groene vingers? Die heb ik altijd al gehad. Ik vind het heerlijk om met planten in de weer te zijn. Hoe fijn is het dan als je van je hobby je werk kunt maken! In 2000 kwam ik als stagiaire binnen bij DON Hoveniers en liep mee met de aanleg- en onderhoudsteams. Ik had het zo naar mijn zin dat het niet bij een stage bleef. Al snel kwam ik in dienst en leerde alle kneepjes van het hoveniersvak kennen.

Inmiddels zit ik alweer een aantal jaren met klanten om de tafel die een nieuwe tuin willen aanleggen. Hoe zien zij hun droomtuin voor zich? Welke wensen hebben ze? Het is ontzettend leuk om samen toe te werken naar hun ideale tuin. Daarnaast geef ik met veel plezier leiding aan onze onderhoudsploegen. Zij zijn gespecialiseerd in de juiste verzorging van planten in ieder seizoen en nemen het onderhoudswerk graag uit handen van de klant. Mensen ontzorgen, adviseren en blij maken met een prachtige tuin, dat is geweldig. Elke dag weer!

 

Raymond de Bloois

Als kleine jongen was ik al aan het rommelen in de tuin. Uren kon ik erin bezig zijn. Toen DON Hoveniers bij ons thuis de tuin kwam opknappen, keek ik dan ook vol verwondering hoe de hoveniers  hun werk deden en een mooie tuin creëerden. Dat wilde ik ook! Op mijn 15e begon ik daarom enthousiast aan mijn hoveniersopleiding. Mijn stage? Die wilde ik per sé bij DON Hoveniers doen en gelukkig kreeg ik die mogelijkheid. Na mijn studie kon ik er meteen aan de slag in het onderhoud en later in de aanleg. Ik ben er nooit meer weggegaan.

Inmiddels werk ik als projectleider en zorg voor de voorbereiding, planning, bestelling van de benodigde materialen, het klantcontact, eigenlijk alles om een project van A tot Z te begeleiden en tot een goed eind te brengen. Het is een heel fijn bedrijf om voor te werken, met geweldig mooie projecten: van luxe wellnesstuinen tot compacte achtertuinen. Die afwisseling maakt het zo leuk.

 

Olivier ten Bosch

Kleuren en vormen hebben mij altijd gefascineerd. In kunst, in architectuur én in de tuin. Want nergens vind je zoveel bijzondere contrasten als in de natuur. Als tuinarchitect gebruik ik die inspiratie bij het ontwerpen van tuinen. Na de opleiding Tuin- en Landschapsarchitectuur werkte ik bij verschillende hoveniers. Zo leerde ik alle facetten van het hoveniersvak kennen; van tuinontwerp tot tuinaanleg.

In 2015 startte ik bij DON Hoveniers. Inmiddels ontwerp ik alweer jaren met veel plezier tuinen vol beleving, contrasten en sfeer. Tuinen waarin onze klanten zich helemaal thuis voelen. Het geeft mij elke keer zoveel energie om samen met klanten toe te werken naar hun droomtuin. Ik maak van elke tuin graag een prachtig kunstwerk.

 

Jamie Looy

Ik begon in september 2017 bij DON Hoveniers als stagiaire. Ik studeerde Small Business & Retail Management aan de Haagse Hogeschool. De stage beviel zo goed, dat ik bij DON Hoveniers bleef om mijn afstudeeronderzoek te doen. Dit is succesvol verlopen en ik ben dan ook in juni 2018 afgestudeerd. Ik ben toen direct gaan werken als freelancer en dit doe ik nog steeds met heel veel plezier bij onder andere DON Hoveniers. 

 

Michel Meuldijk

Samen met mijn collega vorm ik het team dat zich richt op het aanleggen van luxe wellnesstuinen. Waarom een speciaal team? Het aanleggen van een wellnesstuin is toch een vak apart. Er komt veel kijken bij de aanleg van een zwembad met poolhouse. Vooraf moet goed nagedacht worden over de juiste hoogte, diepte, leidingen, een perfecte afwerking en meer.

We werken vaak samen met onze vaste zwembadenleverancier en zijn inmiddels helemaal op elkaar ingespeeld. Het zijn geweldig mooie projecten om te doen. Maar ook al vormen wij een vast team, eigenlijk zijn we bij DON Hoveniers met zijn allen één hecht team. We hebben regelmatig overleg, geven elkaar tips, vragen elkaars mening en leren van elkaar. Dat is heel waardevol.

 

Jeroen Näring

Vanaf het moment dat we verhuisden van een flat naar een benedenwoning mét een tuin, was ik verkocht. Regelmatig was ik in de tuin te vinden. Heerlijk om tussen het groen bezig te zijn! Het kwam dan ook niet als een verrassing toen ik besloot om naar de Land- en tuinbouwschool te gaan en daarna voor het hoveniersvak te kiezen.

Met inmiddels tien jaar ervaring op zak als allround hovenier, ben ik in juli een nieuwe uitdaging aangegaan bij DON Hoveniers. DON Hoveniers is een topbedrijf. Dat zie je in alles terug. Van de prachtige tuinen en de verzorgde uitstraling van het bedrijf tot aan de grote betrokkenheid bij de klant. Ik mag elke dag de naam DON Hoveniers op mijn rug dragen en daar ben ik trots op!

 

Michel van den Hooven

Ruim 11 jaar geleden kwam ik bij DON Hoveniers in dienst. Wat een fijn bedrijf. Al vanaf het eerste moment gaven ze mij het vertrouwen. En bovendien heel veel lol in het werk! Met leuke, spontane collega’s die hun vak verstaan gaan we elke dag weer vol plezier aan de slag om mooie tuinen aan te leggen en de verwachtingen van mensen waar te maken. En zelfs te overtreffen.

Zelf houd ik ook van tuinieren in mijn eigen tuin. Of mijn dochtertje ook al groene vingers heeft? Dat weet ik nog niet. Ze ruikt wel graag aan de bloemen in de tuin, dus ze heeft alvast een neus voor groen!

 

Angelo Schouten

Na een stage op mijn 17e wist ik: het hoveniersvak past perfect bij mij. Het is heerlijk om in de buitenlucht werken. Toch maakte ik later nog een uitstapje naar een grondwerkersbedrijf. Al gauw kwam ik erachter dat dit werk niet voor mij was weggelegd.

Wat ik miste? Het contact met de klanten. Mooie dingen creëren. Mensen blij maken met iets moois. Daarom besloot ik terug te keren naar het hoveniersvak en kwam eind 2017 in dienst bij DON Hoveniers. Een topbedrijf dat altijd gaat voor perfectie en op de kleinste details let. Net als DON Hoveniers streef ik ook altijd naar het beste resultaat. Ik ben hier dus helemaal in mijn element! Elk project is leuk om te doen, maar het aanleggen van een grote tuin geeft mij toch wel een kick. Als het klaar is en ik de aangelegde tuin bekijk, dan ben ik altijd weer supertrots dat we met ons team zulke mooie dingen weten te creëren!

 

Colin Zappeij

Keer op keer weer iets nieuws creëren, daar krijg ik energie van. Ik heb het dan ook ontzettend naar mijn zin als medewerker tuinaanleg bij DON Hoveniers. Begin 2017 ben ik hier aan de slag gegaan.

De sfeer binnen het team is super, de projecten zijn mooi en uitdagend, het kwaliteitsniveau ligt hoog en er zijn volop doorgroeimogelijkheden. Is een tuin klaar? Dan kijk ik al weer uit naar de volgende tuin die ik mag gaan aanleggen!

 

Martin van den Berg

Als ervaren hovenier zocht ik een nieuwe uitdaging en de mogelijkheid om mezelf verder te ontwikkelen. Die kans vond ik bij DON Hoveniers, een hoveniersbedrijf dat voorop loopt op tuingebied en echt kwaliteit levert.

Vanaf begin 2017 maak ik ook deel uit van dit mooie bedrijf. Ik houd me bezig met de aanleg van tuinen. Van niets iets maken, dat is ontzettend leuk! Ik vind het heerlijk om buiten te zijn en dingen te creëren. Orde brengen in de chaos met blije gezichten als gevolg, dat geeft voldoening. Het is mijn passie. Bovendien hecht ik veel waarde aan een goed contact met de klant. Want alleen dan kunnen we een tuin creëren die aan alle wensen voldoet.

 

Sander van der Boor

Als zoon van een hovenier is de liefde voor het hoveniersvak mij met de paplepel ingegoten. Ik zag hoe hij mooie tuinen aanlegde en onderhield. Dat wilde ik ook. Nu werk ik elke dag met plezier als onderhoudshovenier bij DON Hoveniers. Veel van onze klanten kiezen voor een onderhoudscontract . Dan komen we enkele keren per jaar langs om de tuin weer netjes te maken. Dan zie je goed hoe de tuin zich ontwikkelt en hoe de jonge plantjes die we geplant hebben, geleidelijk opbloeien tot een prachtig groen en bloeiend geheel.

Het leuke aan dit vak is dat je nooit uitgeleerd bent. Er is zoveel te leren en ontdekken. Zo heb ik onlangs mijn papieren gehaald voor boomklimmen om veilig en verantwoord bomen te snoeien en te verzorgen. Zo blijf je je kennis steeds vergroten. 

 

Dennis Rogl

Als onderhoudshovenier kan ik echt genieten van een tuin die er weer netjes bij ligt. Een strak gemaaid gazon, een perfect gesnoeide haag, een opgeruimde tuin, heerlijk! Onze vaste onderhoudsteams hebben elk hun eigen klantenkring. Hierdoor leren we de klanten goed kennen en weten we precies hoe zij het graag willen hebben. Zo bouw je een band op.

De blije gezichten en waardering nadat het onderhoudswerk klaar is, daar doe ik het voor! Bovendien vind ik het geweldig om de hele dag buiten te werken. Ik heb echt een passie voor groen. Zelf heb ik geen tuin dus het is super om elke dag tussen het groen te kunnen werken. En is de werkweek voorbij? Dan sluiten we die altijd gezellig af met een drankje op de zaak.

 

Ross Verwey

Het mooie aan mijn werk is dat het elke dag anders is. Als hovenier aanleg kom ik op zoveel verschillende plekken, zie zoveel mooie huizen en tuinen. Sommige projecten zijn extra bijzonder. Zo mochten we de tuin van een bekende voetballer aanleggen. Het is een prachtige tuin geworden, inclusief een heus voetbalveldje! Maar hoe mooi de projecten ook zijn, het allermooiste van dit werk is toch echt de waardering van de klanten. Dat geeft je zoveel voldoening. Bovendien is het contact met de collega’s top, het is een heel hecht team. Ja, het is super om bij DON Hoveniers te werken.

 

Marco van Loenen

Na jarenlang als stratenmaker te hebben gewerkt, was het tijd voor iets nieuws. Mijn oog viel op de vacature voor hovenier aanleg bij DON Hoveniers en ik besloot erop af te stappen. Na één stap over de drempel had ik direct een goed gevoel bij het bedrijf. Ik werd hartelijk ontvangen en was onder de indruk van de professionele uitstraling en de sfeervolle showroom waar de mooiste materialen te zien zijn. Ik was dan ook blij dat ik op 1 oktober 2018 aan de slag mocht voor dit mooie bedrijf. Ik mag elke dag werken in een enthousiast team, met de beste materialen, in afwisselende projecten. Wat wil je nog meer!

 

Georgo Valkenburgh

Na jaren als gediplomeerd stratenmaker gewerkt te hebben, gaf het werk me geen voldoening meer. Ik wilde iets anders. Een oud-collega van mij werkte al bij DON Hoveniers “Hoe bevalt het leven als hovenier?” vroeg ik hem. Hij antwoordde dat het werk als hoveniers ontzettend leuk en veelzijdig is. “En ze zoeken nog mensen…”, voegde hij eraan toe.  Zijn enthousiasme zorgde ervoor dat ik de overstap maakte naar het hoveniersvak en bij DON Hoveniers aan de slag ging. En hij had zeker gelijk. Het werk is erg leuk! Je komt op de mooiste plekken en ontmoet veel mensen. Als hovenier aanleg krijg je echt eer voor je werk als je ziet hoe blij de klant is met een tuin die er weer mooi en verzorgd bij ligt. Bovendien is het team van DON Hoveniers ontzettend leuk. Iedereen helpt elkaar en staat voor elkaar klaar. Ik ben blij dat ik voor dit mooie vak gekozen heb! 

 

info@donhoveniers.nl

0174623663

don hoveniers

© 2019 DON Hoveniers | Privacyverklaring