Wij zijn gesloten van 29 juli tot en met 18 augustus. Vanaf 19 augustus staan we weer klaar om je tuinwensen te realiseren. Fijne vakantie!

Een klassieke tuin is groen, symetrisch en bevat authentieke elementen

Klassieke tuinen

Er bestaan verschillende opvattingen over wat een klassieke tuin typeert. De klassieke tuin kent verschillende elementen welke in elk ontwerp terugkeren. Ondanks dat een uitsluitend klassiek design zich het beste leent voor een klassieke woning waar de Franse stijl wordt doorgetrokken in de buitenruimte, kan dit ook prima samengaan met een strakke vormgeving. Zo is een gemetselde omheining, modern en tegelijk klassiek. Wordt dit gecombineerd met een stijlvolle poort met Franse elementen en gelaagdheid in uw buitenruimte zorgt dit voor een samensmelting van verschillende stijlen die elkaar uitmuntend complimenteren.

Symmetrie evenals een symmetrische belijning kenmerkt het tuinontwerp. De combinatie van kunst, beelden, grindpaadjes en de geliefde pergola zijn elementen die niet mogen ontbreken als eyecatchers voor liefhebbers van de klassieke stijl.

EEN KLASSIEKE TUIN IS GROEN

MET AUTHENTIEKE ELEMENTEN

Een klassieke tuin is groen. Kunstwerken worden gecreëerd door de vorm snoei van hagen en buxussen en de meanderende borders kleuren rijk door afwisselend gebruik van de traditionele planten, bloemen en heesters. In een Franse buitenruimte mag een mooi rozenperk niet ontbreken en worden de overige vakken gevuld met uiteenlopende bloemen- en plantensoorten. Uiteraard gevormd rondom een strak bijgehouden gazon.

PERGOLA’S, BEELDEN & POORTEN

EYECATCHERS VAN DE KLASSIEKE STIJL

Doordat de basis van de tuin groen is, wordt het contrast gezocht met statische en idyllische elementen. Pergola's van staal of hout, poorten om onderdoor te lopen die begroeid zijn met rozen en kunst voor buiten in de vorm van beelden of zonnewijzers. Het is dan wel een klassieke stijl, maar de materiaalkeuze bepaalt of het ook als klassieke tuin voelt. Een simpel voorbeeld is door de traditionele poort met rozen niet rond maar rechthoekig te maken waarin verlichting verwerkt zit: een modern uiterlijk met een knipoog naar de klassieke authentieke poort.

 

 

 

Een helder proces
Kennismaken
Tijdens het kennismakingsgesprek worden al jouw wensen uitvoerig besproken. We nodigen je uit in ons Experience Center van 1500m2.
1
Schetsontwerp
Het schetsontwerp is een perfecte mix van jouw wensen en de creativiteit van onze tuinarchitecten.
2
Offerte
Wanneer je helemaal tevreden bent en het ontwerp is goedgekeurd, ontvang je van ons de offerte welke is gespecificeerd per onderdeel.
3
Realisatie
Voor de uitvoering zullen wij verschillende partners betrekken, elk met een eigen expertise. Deze begeleiden wij tijdens de realisatie van jouw droomtuin.
4

Bekijk onze Klassieke tuinen

SIT BACK, RELAX and stay inspired

Onze Champions of Luxury zijn altijd op de hoogte van de nieuwste trends. Deze delen wij uiteraard graag met jou.

of volg onze Champions of Luxury op Pinterest of Instagram.

Zomer
sluiting

Wij zijn gesloten van 29 juli tot en met 18 augustus. Vanaf 19 augustus staan we weer klaar om je tuinwensen werkelijkheid te maken.

Fijne vakantie!

Voor calamiteiten zijn wij bereikbaar via info@donhoveniers.nl

Kun je ons niet missen?
Volg ons op Instagram