fbpx

Tuinontwerp.

De start van uw droomtuin.

Het tuinontwerp is vaak het begin van het traject dat u bij ons ingaat. Dit tuinontwerp moet goed bij uw wensen en eisen passen. Wanneer u nog geen idee heeft wat u met de tuin wilt doen, laten we onze tuinarchitecten u verrassen met een vernieuwend idee. Bijvoorbeeld door het gebruik van een vernieuwende indeling, beplanting of materiaalgebruik. Voor het maken van tuinontwerpen werken wij met de nieuwste tekenprogramma’s, zodat de ontwerpen van goede kwaliteit zijn. Het is ook mogelijk om een ontwerp in 3D aangeleverd te krijgen.
Martijn Poortvliet

Een zorgeloos traject.

1. Kennismaken

Wij nodigen u graag uit in onze showroom voor een intakegesprek. Tijdens dit gesprek worden al uw wensen uitvoerig besproken. We vullen samen met u een checklist in en bespreken de mogelijkheden, zodat alle belangrijke aspecten worden meegenomen in het schetsontwerp. We adviseren ook altijd om een Pinterest moodbord te maken met inspiratie foto’s. Zo krijgen onze architecten een goed beeld van uw ideale tuin.

2. Schetsontwerp

Naar aanleiding van het intakegesprek, gaat een van onze tuinarchitecten aan de slag met het maken van een schetsontwerp. Het schetsontwerp is een perfecte mix van uw wensen en de creativiteit van de tuinarchitect. U wordt verrast met een hoogwaardig ontwerp en dit wordt gepresenteerd in onze showroom. Indien er tijdens het gesprek eventuele aanpassingen zijn wijzigingen worden deze doorgevoerd in het definitieve tuinontwerp.

3. Offerte

Wanneer u helemaal tevreden bent over het ontwerp, gaan wij een heldere offerte maken. Deze offerte is gespecificeerd per onderdeel, zodat u weet waar u aan toe bent. 

4. Realisatie

Als de offerte akkoord is, gaan wij starten met de realisatie van uw droomtuin. U hoeft dan helemaal niets meer te doen. Wij fungeren als hoofdaannemer en zorgen ervoor dat alle processen m.b.t. de aanleg van de tuin soepel verlopen en u uiteindelijk kunt gaan genieten van uw droomtuin.

Tuinarchitecten.

Geen tuinontwerp is hetzelfde. Wij vinden het belangrijk dat een tuinontwerp past bij onze opdrachtgever en daarom werken wij nauw samen met diverse tuinarchitecten. Zij weten de wensen en dromen op een fantastische wijze te vertalen naar een tuinontwerp. DON Hoveniers werkt onder andere samen met Ten Bosch Tuindesign, WTIH Ontwerp en Erik van Gelder.

Ten Bosch Tuindesign.

Een strakke moderne tuin of toch liever een weelderige strandtuin? Ten Bosch Tuindesign ontwerpt graag uw tuin volledig naar úw wens. Met natuurlijk een twist en met respect naar de omgeving. Met een scherp oog voor mooie contrasten en bijzondere combinaties ontwerpt Ten Bosch Tuindesign tuinen die helemaal naar wens zijn én tegelijkertijd verrassend. Want elke tuin verdient iets speciaals. De drijvende kracht achter Ten Bosch Tuindesign is Olivier ten Bosch. Olivier studeerde Tuin- en Landschapsarchitectuur aan Hogeschool Van Hall-Larenstein. Na diverse jaren ervaring te hebben opgedaan in de hoveniersbranche is Ten Bosch Tuindesign opgericht. Deze achtergrond maakt de ontwerpen goed doordacht en uitvoerbaar.

WITH Ontwerp.

Sander Withagen streeft in al zijn ontwerpen naar het creëren van een rustige plek, waarin je kunt relaxen en jezelf kunt zijn. Door te werken met natuurlijke materialen, veel planten en bloemen voelt het als een stukje natuur in je eigen tuin. Iedere tuin, opdrachtgever en plek is uniek en vraagt daarom ook om een unieke aanpak. De wens van de opdrachtgever staat voorop.Ga voor meer informatie naar www.withontwerp.nl

Erik van Gelder.

Erik van Gelder is een zeer ervaren tuinarchitect met een herkenbare stijl. Erik studeerde tuinarchitectuur aan de Internationale Agrarische Hogeschool Larenstein en deed vervolgens relevante ervaring op in de internationale tuin- en landschapsarchitectuur.
Erik van Gelder ontwerpt allerlei soorten tuinen: van kleine tot grote tuinen, van patio’s tot dakterrassen, van de stad tot het platteland.
Ga voor meer informatie over Erik van Gelder naar www.erikvangelder.com