Wij zijn gesloten van 29 juli tot en met 18 augustus. Vanaf 19 augustus staan we weer klaar om je tuinwensen te realiseren. Fijne vakantie!

Een moderne tuin is strak, onderhoudsvriendelijk en heeft een luxe uitstraling

Moderne tuinen

Er zijn verschillende redenen waarom in het design gekozen kan worden voor een de moderne tuin. Zo is de moderne buitenruimte tijdloos, functioneel en onderhoudsvriendelijk. De moderne tuin kent enkele specifieke kenmerken. Zo zijn deze buitenruimtes vrijwel altijd strak vormgegeven. Het design is veelal ruimtelijk, mede doordat de beplanting in grote vlakken wordt gegroepeerd, dit creëert naast rust ook een uitdagend lijnenspel waardoor de moderne tuin nooit saai zal ogen. De inrichting is minimalistisch, vervaardigd uit enkele materialen zonder sierlijke details, en het kleurgebruik luxueus maar ingetogen. Denk daarbij aan wit, zwart, grijs en waar mogelijk een accentkleur.

EEN MODERNE TUIN IS STRAK

MET LUXUEUZE UITSTRALING

Een moderne tuin is strak, onderhoudsvrij en heeft een luxe uitstraling. Veel voorkomende planten die in de moderne tuin te vinden zijn, zijn klimop, buxus en taxus of mooie meerstammige bomen. Prachtige groenblijvers die de tuin het gehele jaar door kleuren. Deze onderhoudsvrije beplanting wordt rondom de, graag geziene, afscheidingen van hardstenen tegels, grindpaadjes of donkergetinte vlonderterrassen geplaatst om de fuctionele indeling te accentueren.

OVERKAPPING, BORDERS & VIJVER

EYECATCHERS VAN DE MODERNE STIJL

Een strak aangelegd vlonderterras is een eyecatcher in de moderne tuin. Vlonderplanken zijn er een verschillende materialen en vormen. Te denken aan planken van douglashout, grenen vuren, bamboe of composiet. De laatste krijgt steeds vaker de voorkeur door haar onderhoudsvrije natuur en kleurvastheid. Ongeacht de materiaalkeuze zal deze toevoeging uw tuin tot leven brengen. Een vlonderterras is duurzaam, verzakt niet en zal niet vervelen.

 

 

 

Een helder proces
Kennismaken
Tijdens het kennismakingsgesprek worden al jouw wensen uitvoerig besproken. We nodigen je uit in ons Experience Center van 1500m2.
1
Schetsontwerp
Het schetsontwerp is een perfecte mix van jouw wensen en de creativiteit van onze tuinarchitecten.
2
Offerte
Wanneer je helemaal tevreden bent en het ontwerp is goedgekeurd, ontvang je van ons de offerte welke is gespecificeerd per onderdeel.
3
Realisatie
Voor de uitvoering zullen wij verschillende partners betrekken, elk met een eigen expertise. Deze begeleiden wij tijdens de realisatie van jouw droomtuin.
4

Bekijk onze Moderne tuinen

SIT BACK, RELAX and stay inspired

Onze Champions of Luxury zijn altijd op de hoogte van de nieuwste trends. Deze delen wij uiteraard graag met jou.

of volg onze Champions of Luxury op Pinterest of Instagram.

Zomer
sluiting

Wij zijn gesloten van 29 juli tot en met 18 augustus. Vanaf 19 augustus staan we weer klaar om je tuinwensen werkelijkheid te maken.

Fijne vakantie!

Voor calamiteiten zijn wij bereikbaar via info@donhoveniers.nl

Kun je ons niet missen?
Volg ons op Instagram