Werken bij Don Hoveniers? Bekijk onze vacatures en solliciteer vandaag nog!

Van nieuwbouwtuin tot complete buitenruimte

Van nieuwbouwtuin tot complete buitenruimte

Van nieuwbouwtuin tot complete buitenruimte

Architect
Afgerond
Oppervlakte
Locatie

Saai. Ongezellig. Kaal. Zo zag de nieuwbouwtuin van Chantal en Kevin voor de aanleg van de buitenruimte eruit. ‘Nu stoppen de voetgangers voor onze tuin en zeggen ze: “Wow.” De tuin is ons visitekaartje.’ Bekijk het resultaat.

Chantal en Kevin wonen samen met hun twee zoons in het Westland. In een twee-onder-één-kap nieuwbouwwoning. De nieuwbouwtuin is ongeveer 500 vierkante meter. Chantal en Kevin vertellen over de aanleg van hun buitenruimte.

Wat zijn de tuinwensen van Chantal en Kevin?

Kevin: ‘Een groene tuin waarin we tot rust kunnen komen. Want we zijn geen ‘dichtstraters’. En in onze vrijetijd hobbyen we graag in de tuin. Planten, bloemen en heggen horen daarom in onze tuin.

Grasmaaien vinden we minder leuk. Daarom kiezen we voor kunstgras. Kunstgras is onderhoudsvriendelijk en ziet eruit als echt gras.

Onze grootste tuinwens is een veranda met openslaande deuren. Omdat we graag zo lang mogelijk van onze dagen en tijd samen genieten. Met een veranda in de tuin kunnen we ook ’s avonds genieten van onze tuin.

Verder is voor ons sfeer heel belangrijk. Daarom nemen we in het tuinontwerp een verlichtingsplan op.

Het resultaat van de nieuwe tuin

De veranda met de openslaande deuren is voor ons het pronkstuk van de tuin. Na een drukke werkdag ploffen we neer op de loungeset in de veranda. Zo pakken we net nog wat avondzon mee. De veranda verlengt onze dagen.

Maar de veranda is ook een verlengstuk van ons huis. Op de barkrukken aan de bar eten we een bord pasta of spelen we een spelletje. En liggen de kinderen op bed, dan pakken we soms nog even de laptop erbij.

Na zonsondergang verandert de tuin in een sprookje. Want s ’avonds springt de automatische verlichting aan in de veranda en aan de schutting. In het donker is voor ons de verlichte boom de eye-catcher van de tuin.

Rustige kleuren

De grijze tegels, de lichte kleur hout van de schutting en de lavendelbloemen dragen bij aan de rustige sfeer in de tuin. Verder lijkt de tuin groter door de rustige kleuren.

Verhoogde borders

Door de verhoogde borders lijkt de tuin ook dieper. De leverancier van de borders maakt deze borders van roestkleurig staal. De naam van het staal is: Cortentstaal. Hierdoor zijn de borders onderhoudsvriendelijk.

En de borders verdelen de tuin in verschillende ruimtes:

  • Een zithoek met loungestoelen.
  • De veranda.
  • Het gazon met kunstgras.

Een verticale schutting

De verticale planken dragen bij aan het ruimtelijke gevoel. We zijn blij met deze keuze.’

Waar zijn Chantal en Kevin het meest trots op?

‘We zijn trots op het resultaat van de hele buitenruimte. Voetgangers staan stil voor de tuin, steken hun duim omhoog of vragen aan ons de naam van het hoveniersbedrijf. Op ons gezicht verschijnt dan een glimlach van oor tot oor.

We hebben ontdekt dat je ook van een kleinere tuin een complete buitenruimte kunt maken.’

Maak van je tuin jouw visitekaartje

Plan een afspraak in het Garden Experience Center en ontdek de mogelijkheden voor een tuinontwerp dat past bij je levensstijl.

Benieuwd Wat wij voor jou kunnen betekenen?

Maak kennis met de Champions of Luxury en ontdek wat wij voor je kunnen betekenen.

Neem contact op

We reageren binnen 1 werkdag