Werken bij Don Hoveniers? Bekijk onze vacatures en solliciteer vandaag nog!

Het is tijd voor: ­Voorjaars­beplanting

02 oktober 2023

Nu de dagen korter worden en de temperatuur begint te dalen, lijkt de lente misschien nog ver weg. Toch is dit hét moment om vooruit te denken en je tuin klaar te maken voor een kleurrijk voorjaar. Het planten van voorjaarsbloembollen in de herfst is een slimme zet die ervoor zorgt dat je tuin straks, wanneer de dagen weer langer worden, tot leven komt met prachtige bloemen.

Maak je tuin klaar voor een kleurrijk voorjaar

Bij DON Hoveniers hebben we een voorliefde voor bloembollen. Of je nu een ervaren tuinier bent of niet, bloembollen zijn een eenvoudige manier om een vleugje schoonheid aan je buitenruimte toe te voegen. Een van onze favoriete voorjaarsbollen is de Allium, ook wel bekend als de sierui. Deze opvallende bolgewassen bloeien in tinten wit, geel en paars en creëren adembenemende bloemschermen die de aandacht trekken. Ze kunnen zowel in borders als in potten op je terras worden geplant en laten zich prachtig combineren met vaste planten en siergrassen.

Hoewel de Alliums tot de meest opvallende behoren, biedt DON Hoveniers een breed assortiment aan mooie, exclusieve bloembollen om uit te kiezen. Onze deskundige hoveniers staan altijd klaar om je te helpen bij het selecteren van de meest unieke bloembollen voor jouw specifieke buitenruimte en stijlvoorkeur. Bekijk de kleurrijke villatuin die we onlangs hebben gerealiseerd in het Westland.  

Mooie voorbeelden zijn de Scilla Sibirica (foto 1) of de Tulipa 'Ballerina' (foto 2)

Oktober: dé maand om aan te planten

Nu vraag je je misschien af waarom we je aanraden om deze bloembollen in oktober te planten. Het antwoord is eenvoudig: door ze nu in de grond te stoppen, geef je de bollen voldoende tijd om te wortelen en zich voor te bereiden op het komende voorjaar. Tijdens de winterperiode ontwikkelen de bollen zich ondergronds en zodra de temperaturen weer stijgen, zullen ze in volle glorie tot bloei komen.

DON creëert jouw voorjaarstuin

Bij DON Hoveniers hebben we de kennis en kunde in huis om de perfecte voorjaarsbollen uit te zoeken voor jouw tuin en deze op de juiste manier aan te planten. Je investeert nu in een prachtige voorjaarstuin. Tegen de tijd dat de dagen langer worden en de lente zijn intrede doet, zul je beloond worden met een weelderige tuin vol kleurrijke bloemen.

Neem contact op met DON Hoveniers om je te helpen bij het selecteren en planten van de juiste bloembollen voor een prachtige tuin in het komende seizoen.

Neem contact op

Gerelateerde artikelen

4 sfeermakers voor je wintertuin