Werken bij Don Hoveniers? Bekijk onze vacatures en solliciteer vandaag nog!

DON René

14 maart 2024

Midden in een levendig overleg over de laatste tuintrends, zwaait de deur open. We pauzeren het overleg en kijken vol verwachting naar de deur. “Goeiemorgen, allemaal.” René DON stapt met grote passen de ruimte binnen. Zijn energie vult de lucht. In zijn handen houdt hij iets bijzonders: zijn biografie, een levenswerk in gebonden vorm.

Definitie DON – “De term 'Don', oorspronkelijk uit het Spaans, staat voor een man van respect en aanzien, vaak gebruikt als een eretitel voor adel of leiderschap.” Bron: Wikipedia

Het bezoek van René DON

DON, in de Spaanse cultuur een titel voor een heer, iemand van aanzien en respect. In het geval van René is dit meer dan passend. Dit is niet zomaar een bezoek; het is een demonstratie van wat het betekent om een echte 'DON' te zijn. René vertegenwoordigt het toonbeeld van een heer: een ondernemer die zijn woord houdt, een man die zijn vak naar een hoger niveau tilt, en iemand die met zijn charisma en aanwezigheid een onuitwisbare indruk achterlaat.

Rene's aanpak in het hoveniersvak is revolutionair. Hij bracht een vleugje mondaine elegantie naar het Westland, niet alleen in de prachtige tuinen die hij aanlegde, maar ook in de manier waarop hij zaken deed.

 

Het bordje

Elk bordje in een tuin die 'Aangelegd door René DON' aanduidde, was meer dan een handelsmerk. Het was een garantie van kwaliteit, een belofte aan zijn klanten.

Zijn leiderschap en mentorrol voor jongere hoveniers zoals Martijn Poortvliet, Raymond de Bloois en Bart van der Burg onderscheiden hem ook als een ware DON. Hij heeft zijn vak niet alleen beoefend, hij heeft het doorgegeven, gevoed en ervoor gezorgd dat het blijft groeien, zelfs na zijn pensionering.

Als René de kamer verlaat, laten zijn energie en passie een blijvende indruk achter. In het hart van elk succesvol ondernemerschap ligt een belofte – een belofte van integriteit, kwaliteit en toewijding. René DON belichaamt dit in elke vezel van zijn zijn.

Bedankt, René, voor het onverwachte bezoek en het groene erfgoed dat je ons hebt geschonken.

Gerelateerde artikelen

Moderne tuinbeplanting

De reis van Martijn Poortvliet

4 sfeermakers voor je wintertuin