Wij zijn gesloten van 29 juli tot en met 18 augustus. Vanaf 19 augustus staan we weer klaar om je tuinwensen te realiseren. Fijne vakantie!

4 sfeermakers voor je wintertuin

08 november 2023

Winter is coming en het eind van het jaar is in zicht! Dat betekent koudere dagen, ontspannen voor het haardvuur en de feestdagen staan voor de deur. Ook in de winter is het mogelijk om heerlijk te vertoeven in jouw tuin. Sterker nog, de wintermaanden zijn de periode om jouw tuin sfeervol en warm te maken. In deze blog adviseren we 4 sfeermakers om ook in de winter sfeer te creëren in jouw tuin!

1: Buitenhaarden

Een buitenhaard is het hele jaar door dé sfeermaker in je tuin. Je kunt zowel op een zwoele zomeravond als in de winter optimaal genieten van de warmte en het knisperende geluid van een tuinhaard. De buitenhaarden van deze tijd zijn erg efficiënt en veilig.

Onze leveranciers bieden haarden aan met een goede schoorsteen die ervoor zorgt dat de rook zodanig wordt gefilterd en afgevoerd, zodat je er geen last van ondervindt. Uiteraard zijn er ook buitenhaarden waarin gekookt kan worden, zoals buitenhaarden met een geïntegreerde pizzaoven bijvoorbeeld.

2: Tuinverlichting

Een onmisbare sfeermaker in de donkere winterdagen: verlichting. Met een goed lichtplan komt je tuin in het donker helemaal tot leven. Denk aan het accentueren van beplanting, bijzondere bomen of een unieke plek in je tuin. Ook heeft licht veel praktische voordelen, waaronder het goed zichtbaar maken van je tuin als je laat thuiskomt.

LED lampen zijn momenteel de meest duurzame en milieuvriendelijke lampen die er zijn. Binnenshuis schakelen daarom steeds meer mensen over naar LED verlichting. Maar ook voor buiten is LED de meest duurzame optie. Een bijkomend voordeel aan LED licht is dat het alle kleuren aan kan nemen en vaak makkelijk te besturen is via een app op je telefoon.

Samen met partner In-lite kunnen wij alle wensen waar maken als het gaat om buitenverlichting.

3: Kerstversiering

Wil je jouw tuin er op zijn kerstbest uit laten zien? Versier je tuin dan met kerstverlichting. Van subtiele cluster snoeren in bomen tot een complex lichtplan voor de gehele tuin. Rond de kerstdagen kun je geheel naar eigen wens een wonderbaarlijk winterparadijs maken van je tuin.

Onze onderhoudshoveniers helpen je graag om de bomen en hagen in je tuin in vorm te knippen en feestelijk te versieren. Neem even contact met ons op voor de mogelijkheden.

4: Tuinoverkapping

Terrasoverkappingen zijn heerlijk om de schaduw op te zoeken op een warme zomerdag. Met wat aanpassingen zijn er genoeg mogelijkheden om ook in de winter aangenaam en warm van je terras te kunnen genieten.

  1. Zorg ervoor dat de overkapping je warm kan houden in de winter. Een glazen schuifwand is een perfecte optie om zowel warmte als natuurlijk daglicht binnen te laten.
  2. Een goed frame: Deze moet volledig stevig en stabiel zijn, zodat het afdak bestemd is tegen een stormbui.
  3. De winters in Nederland zijn niet altijd koud, maar wel vaak erg nat. Denk daarom ook aan de afvoer van het regenwater. Een hellend afdak is daarbij een goede keuze.

Wil je advies op maat met betrekking tot jouw specifieke tuinwens. We nodigen je graag uit in ons Experience Center van 1500m2 in 's-Gravenzande!

Neem contact op

Gerelateerde artikelen

DON Hoveniers aanleg en onderhoud in Zwitserland.

Tuinaanleg over de grens: DON Hoveniers Zwitserland

Moderne tuinbeplanting

De reis van Martijn Poortvliet

Zomer
sluiting

Wij zijn gesloten van 29 juli tot en met 18 augustus. Vanaf 19 augustus staan we weer klaar om je tuinwensen werkelijkheid te maken.

Fijne vakantie!

Voor calamiteiten zijn wij bereikbaar via info@donhoveniers.nl

Kun je ons niet missen?
Volg ons op Instagram