fbpx

Over DON Hoveniers.

Grenzeloos.

DON Hoveniers komt uit het Westland, maar ook daarbuiten weten opdrachtgevers ons goed te vinden. Zo hebben we bijvoorbeeld projecten gerealiseerd in Kerkrade, op Texel, in België en zelfs in Zwitserland. Wij kennen geen grenzen! Al ruim vijfenveertig jaar zetten we onze kennis en liefde voor het vak in om mooie tuinen te creëren voor particulieren en zakelijke relaties. Iedere dag gaat ons vaste team van hoveniers aan de slag met het ontwerpen, aanleggen, renoveren en onderhouden van tuinen. Waar externe specialisten nodig zijn, beschikken we over een eigen netwerk van betrouwbare toeleveranciers. Daarbij werken we met de allerbeste materialen, zodat uw tuin er jaren later nog steeds perfect uitziet. Benieuwd naar onze projecten? Bekijk deze hier.

Team DON Hoveniers
Team DON Hoveniers

Geschiedenis DON Hoveniers.

DON Hoveniers is een van de oudste hoveniersbedrijven die het Westland rijk is. De basis van het bedrijf is gelegd door hovenier René Don. Hem komt de eer toe het bedrijf langzaam maar zeker te hebben uitgebouwd. Met een geheel eigen visie op ondernemen, wist hij het bedrijf bekend te maken als vooraanstaande hovenier. Een hovenier met een innovatieve instelling, die staat voor betrouwbaarheid en kwaliteit. Als René Don in 2010 afscheid neemt, is de continuïteit van het bedrijf verzekerd. Martijn Poortvliet, tot dan toe rechterhand van René Don, neemt de uitdaging aan om het bedrijf voort te zetten. Op dezelfde inspirerende manier als zijn voorganger. Om die reden besluit Martijn ook om de naam van het bedrijf nagenoeg onveranderd te handhaven. Van René Don Tuinideeën wordt het in 2014 René Don Hoveniers. Vijf jaar later is het tijd voor nog een verandering. In 2019 nemen we deels afscheid van de naam René Don Hoveniers. Het grootste deel behouden we, want de naam zit in ons DNA. De naam waar wij vanaf 2019 naar luisteren, is DON Hoveniers.

Het DON team.

Bij DON Hoveniers houden we van persoonlijk contact. We stellen ons team dan ook graag aan u voor!

Martijn

Tijdens de hoveniersopleiding in Rijswijk vond ik een leuke stageplek bij DON Hoveniers. Ik ging er met plezier aan de slag, niet wetende dat dit het begin was van iets heel moois. Ik leerde alles van het hoveniersvak; van aanleg tot onderhoud en alles ertussenin. Op mijn 25e kwam ik op kantoor te werken en richtte me steeds meer op de verkoop van tuinen. Ontzettend leuk om nu met de klanten in gesprek te gaan over het vormgeven van hun droomtuin. Op 1 januari 2010 kwam het moment voor de volgende grote stap: ik kreeg de kans om DON Hoveniers over te nemen en die greep ik met beide handen aan. Een geweldig mooie uitdaging! We verhuisden naar een nieuw pand en namen alleen negen man personeel, de bussen en wat gereedschap mee. Kortom, alles moest opnieuw opgebouwd worden. Ondertussen ging het werk natuurlijk gewoon door. Ons personeelsbestand groeide van 9 naar inmiddels 22 medewerkers, het wagenpark breidde zich uit, er kwamen continu nieuwe projecten bij en we gingen nieuwe samenwerkingen. Ik ben dan ook oprecht trots. Trots op wat we bereikt hebben met elkaar. Trots op de mooie projecten. Op de leuke klanten. Op het hoge niveau van automatisering. Maar vooral trots op de mensen om mij heen. Een hecht team dat er voor elkaar is in goede en slechte tijden.

Leila

Na een mooie carrière van 18 jaar bij de overheid waar ik met veel plezier heb gewerkt, vond ik het tijd voor iets nieuws. Bij DON Hoveniers heb ik die nieuwe uitdaging gevonden. DON Hoveniers is een mooi en innovatief bedrijf dat altijd zoekt naar nieuwe kansen en ontwikkelingen. Een bedrijf wat continu in beweging is en dat past heel erg bij mij. DON Hoveniers legt als tuinaannemer de meest uiteenlopende en complete tuinprojecten aan en verzorgt ook het onderhoud van deze tuinen. Ik vind het geweldig om mee te werken aan mooie projecten en klanten blij te maken. We willen de klant volledig ontzorgen en blij maken en dat vind ik super om te doen. Alle energie die ik in het werk stop zie ik terug in de resultaten die wij gezamenlijk boeken en dat vind ik mooi. Ik ben een duizendpoot binnen het bedrijf. Zo ben ik het eerste aanspreekpunt voor nieuwe klanten. Samen zetten we de tuinwensen op een rijtje. Ook maak ik samen met Bart de onderhoudsplanning en houd ik me bezig met personeelszaken. Ondertussen kijk ik goed hoe we bepaalde processen nog verder kunnen verbeteren, zodat alles gestroomlijnd loopt. De werkdagen vliegen hier voorbij. Ik heb het ontzettend naar mijn zin en ik ben blij dat ik met zo'n fijn team mag werken. Een bedrijf dat bruist van energie! Daar geniet ik van, elk dag weer.

Bart

Groene vingers? Die heb ik altijd al gehad. Ik vind het heerlijk om met planten in de weer te zijn. Hoe fijn is het dan als je van je hobby je werk kunt maken! In 2000 kwam ik als stagiaire binnen bij DON Hoveniers en liep mee met de aanleg- en onderhoudsteams. Ik had het zo naar mijn zin dat het niet bij een stage bleef. Al snel kwam ik in dienst en leerde alle kneepjes van het hoveniersvak kennen. Inmiddels zit ik alweer een aantal jaren met klanten om de tafel die een nieuwe tuin willen aanleggen. Hoe zien zij hun droomtuin voor zich? Welke wensen hebben ze? Het is ontzettend leuk om samen toe te werken naar hun ideale tuin. Daarnaast geef ik met veel plezier leiding aan onze onderhoudsploegen. Zij zijn gespecialiseerd in de juiste verzorging van planten in ieder seizoen en nemen het onderhoudswerk graag uit handen van de klant. Mensen ontzorgen, adviseren en blij maken met een prachtige tuin, dat is geweldig. Elke dag weer!​

Jeroen

Vanaf het moment dat we verhuisden van een flat naar een benedenwoning mét een tuin, was ik verkocht. Regelmatig was ik in de tuin te vinden. Heerlijk om tussen het groen bezig te zijn! Het kwam dan ook niet als een verrassing toen ik besloot om naar de Land- en tuinbouwschool te gaan en daarna voor het hoveniersvak te kiezen. Met inmiddels ruim tien jaar ervaring op zak als allround hovenier, ben ik in de zomer van 2017 een nieuwe uitdaging aangegaan bij DON Hoveniers. Het is een topbedrijf, dat zie je in alles terug. Van de prachtige tuinen en de verzorgde uitstraling van het bedrijf tot aan de grote betrokkenheid bij de klant. Ik mag elke dag de naam DON Hoveniers op mijn rug dragen en daar ben ik trots op!

Jamie

Ik begon in september 2017 bij DON Hoveniers als stagiaire. Ik studeerde Small Business & Retail Management aan de Haagse Hogeschool. Ik heb vanaf toen de hele marketing voor het bedrijf opgezet en uitgevoerd. De stage beviel zo goed, dat ik bij DON Hoveniers bleef om mijn afstudeeronderzoek te doen. Dit is succesvol verlopen en ik ben dan ook in juni 2018 afgestudeerd. Ik ben toen direct gaan werken als freelancer (www.mustmarketing.nl) en dit doe ik nog steeds met heel veel plezier bij onder andere DON Hoveniers als marketeer.

Sander

Als zoon van een hovenier is de liefde voor het hoveniersvak mij met de paplepel ingegoten. Ik zag hoe hij mooie tuinen aanlegde en onderhield. Dat wilde ik ook. Nu werk ik elke dag met plezier als onderhoudshovenier bij DON Hoveniers. Veel van onze klanten kiezen voor een onderhoudscontract . Dan komen we enkele keren per jaar langs om de tuin weer netjes te maken. Dan zie je goed hoe de tuin zich ontwikkelt en hoe de jonge plantjes die we geplant hebben, geleidelijk opbloeien tot een prachtig groen en bloeiend geheel. Het leuke aan dit vak is dat je nooit uitgeleerd bent. Er is zoveel te leren en ontdekken. Zo heb ik onlangs mijn papieren gehaald voor boomklimmen om veilig en verantwoord bomen te snoeien en te verzorgen. Zo blijf je je kennis steeds vergroten.

Ross

Het mooie aan mijn werk is dat het elke dag anders is. Als hovenier aanleg kom ik op zoveel verschillende plekken, zie zoveel mooie huizen en tuinen. Sommige projecten zijn extra bijzonder. Zo mochten we de tuin van een bekende voetballer aanleggen. Het is een prachtige tuin geworden, inclusief een heus voetbalveldje! Maar hoe mooi de projecten ook zijn, het allermooiste van dit werk is toch echt de waardering van de klanten. Dat geeft je zoveel voldoening. Bovendien is het contact met de collega’s top, het is een heel hecht team. Ja, het is super om bij DON Hoveniers te werken.

Martin

Als ervaren hovenier zocht ik een nieuwe uitdaging en de mogelijkheid om mezelf verder te ontwikkelen. Die kans vond ik bij DON Hoveniers, een hoveniersbedrijf dat voorop loopt op tuingebied en echt kwaliteit levert. Vanaf begin 2017 maak ik ook deel uit van dit mooie bedrijf. Ik houd me bezig met de aanleg van tuinen. Van niets iets maken, dat is ontzettend leuk! Ik vind het heerlijk om buiten te zijn en dingen te creëren. Orde brengen in de chaos met blije gezichten als gevolg, dat geeft voldoening. Het is mijn passie. Bovendien hecht ik veel waarde aan een goed contact met de klant. Want alleen dan kunnen we een tuin creëren die aan alle wensen voldoet.

Dennis

Als onderhoudshovenier kan ik echt genieten van een tuin die er weer netjes bij ligt. Een strak gemaaid gazon, een perfect gesnoeide haag, een opgeruimde tuin, heerlijk! Onze vaste onderhoudsteams hebben elk hun eigen klantenkring. Hierdoor leren we de klanten goed kennen en weten we precies hoe zij het graag willen hebben. Zo bouw je een band op. De blije gezichten en waardering nadat het onderhoudswerk klaar is, daar doe ik het voor! Bovendien vind ik het geweldig om de hele dag buiten te werken. Ik heb echt een passie voor groen. Zelf heb ik geen tuin dus het is super om elke dag tussen het groen te kunnen werken. En is de werkweek voorbij? Dan sluiten we die altijd gezellig af met een drankje op de zaak.Het leuke aan dit vak is dat je nooit uitgeleerd bent. Er is zoveel te leren en ontdekken. Zo heb ik onlangs mijn papieren gehaald voor boomklimmen om veilig en verantwoord bomen te snoeien en te verzorgen. Zo blijf je je kennis steeds vergroten.

Marco

Na jarenlang als stratenmaker te hebben gewerkt, was het tijd voor iets nieuws. Mijn oog viel op de vacature voor hovenier aanleg bij DON Hoveniers en ik besloot erop af te stappen. Na één stap over de drempel had ik direct een goed gevoel bij het bedrijf. Ik werd hartelijk ontvangen en was onder de indruk van de professionele uitstraling en de sfeervolle showroom waar de mooiste materialen te zien zijn. Ik was dan ook blij dat ik op 1 oktober 2018 aan de slag mocht voor dit mooie bedrijf. Ik mag elke dag werken in een enthousiast team, met de beste materialen, in afwisselende projecten. Wat wil je nog meer!

Angelo

Na een stage op mijn 17e wist ik: het hoveniersvak past perfect bij mij. Het is heerlijk om in de buitenlucht werken. Toch maakte ik later nog een uitstapje naar een grondwerkersbedrijf. Al gauw kwam ik erachter dat dit werk niet voor mij was weggelegd. Wat ik miste? Het contact met de klanten. Mooie dingen creëren. Mensen blij maken met iets moois. Daarom besloot ik terug te keren naar het hoveniersvak en kwam eind 2017 in dienst bij DON Hoveniers. Een topbedrijf dat altijd gaat voor perfectie en op de kleinste details let. Net als DON Hoveniers streef ik ook altijd naar het beste resultaat. Ik ben hier dus helemaal in mijn element! Elk project is leuk om te doen, maar het aanleggen van een grote tuin geeft mij toch wel een kick. Als het klaar is en ik de aangelegde tuin bekijk, dan ben ik altijd weer supertrots dat we met ons team zulke mooie dingen weten te creëren!​

Georgo

Na jaren als gediplomeerd stratenmaker gewerkt te hebben, gaf het werk me geen voldoening meer. Ik wilde iets anders. Een oud-collega van mij werkte al bij DON Hoveniers “Hoe bevalt het leven als hovenier?” vroeg ik hem. Hij antwoordde dat het werk als hoveniers ontzettend leuk en veelzijdig is. “En ze zoeken nog mensen…”, voegde hij eraan toe. Zijn enthousiasme zorgde ervoor dat ik de overstap maakte naar het hoveniersvak en bij DON Hoveniers aan de slag ging. En hij had zeker gelijk. Het werk is erg leuk! Je komt op de mooiste plekken en ontmoet veel mensen. Als hovenier aanleg krijg je echt eer voor je werk als je ziet hoe blij de klant is met een tuin die er weer mooi en verzorgd bij ligt. Bovendien is het team van DON Hoveniers ontzettend leuk. Iedereen helpt elkaar en staat voor elkaar klaar. Ik ben blij dat ik voor dit mooie vak gekozen heb!

Mitchell

Jeffrey

Dave

Voordat de coronacrisis begon, zorgde ik voor de opbouw en afbouw van staalconstructies, podia en stands voor grote festivals, evenementen en concerten. Zoals Mysteryland, Pinkpop, het EK voetbal en het Eurovisie Songfestival. Maar toen kwam corona om de hoek kijken en in één klap vielen al mijn werkzaamheden weg. Evenementen werden afgezegd, festivals en beurzen geannuleerd. Wat nu? Via social media kwam ik in contact met DON Hoveniers. Het hoveniersvak, een heel andere tak van sport. Maar de klik was er meteen en ik besloot de nieuwe uitdaging aan te gaan. Inmiddels werk ik met plezier bij DON Hoveniers en verzorg de aanleg van tuinen door heel Nederland. Werkte ik eerst op grote hoogte in een tuigje aan staalconstructies, nu werk ik met beide benen op de grond aan prachtige tuinen. Een groot verschil! Maar het is zo leuk om een geheel nieuw vak te leren en te werken in een compleet andere branche. Bovendien heb ik een supergezellig team om me heen. De coronacrisis heeft natuurlijk veel ellende gebracht, maar het heeft me ook hier gebracht. Bij dit mooie bedrijf met een geweldig team.

Martijn

Erwin