Over DON Hoveniers

DON Hoveniers komt uit het Westland, maar ook daarbuiten weten opdrachtgevers ons goed te vinden. Zo hebben we bijvoorbeeld projecten gerealiseerd in Kerkrade, op Texel, in België en zelfs in Zwitserland. Wij kennen geen grenzen!
Al ruim vijfenveertig jaar zetten we onze kennis en liefde voor het vak in om mooie tuinen te creëren voor particulieren en zakelijke relaties. Iedere dag gaat ons vaste team van hoveniers aan de slag met het ontwerpen, aanleggen, renoveren en onderhouden van tuinen. Waar externe specialisten nodig zijn, beschikken we over een eigen netwerk van betrouwbare toeleveranciers. Daarbij werken we met de allerbeste materialen, zodat uw tuin er jaren later nog steeds perfect uitziet. Benieuwd naar onze projecten? Bekijk deze hier

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om helemaal up-to-date te blijven!

Geschiedenis

DON Hoveniers is een van de oudste hoveniersbedrijven die het Westland rijk is. De basis van het bedrijf is gelegd door hovenier René Don. Hem komt de eer toe het bedrijf langzaam maar zeker te hebben uitgebouwd. Met een geheel eigen visie op ondernemen, wist hij het bedrijf bekend te maken als vooraanstaande hovenier. Een hovenier met een innovatieve instelling, die staat voor betrouwbaarheid en kwaliteit. Als René Don in 2010 afscheid neemt, is de continuïteit van het bedrijf verzekerd.

Martijn Poortvliet, tot dan toe rechterhand van René Don, neemt de uitdaging aan om het bedrijf voort te zetten. Op dezelfde inspirerende manier als zijn voorganger. Om die reden besluit Martijn ook om de naam van het bedrijf nagenoeg onveranderd te handhaven. Van René Don Tuinideeën wordt het in 2014 René Don Hoveniers. Vijf jaar later is het tijd voor nog een verandering. In 2019 nemen we deels afscheid van de naam René Don Hoveniers. Het grootste deel behouden we, want de naam zit in ons DNA. De naam waar wij vanaf 2019 naar luisteren, is DON Hoveniers.

Team

Bij DON Hoveniers houden we van persoonlijk contact. We vinden het dan ook belangrijk dat u onze mensen leer kennen. Daarom stellen we iedereen van DON Hoveniers graag aan u voor!
Martijn - DON Hoveniers

Martijn Poortvliet

Tijdens de hoveniersopleiding in Rijswijk vond ik een leuke stageplek bij DON Hoveniers. Ik ging er met plezier aan de slag, niet wetende dat dit het begin was van iets heel moois. Ik leerde alles van het hoveniersvak; van aanleg tot onderhoud en alles ertussenin. Op mijn 25e kwam ik op kantoor te werken en richtte me steeds meer op de verkoop van tuinen. Ontzettend leuk om nu met de klanten in gesprek te gaan over het vormgeven van hun droomtuin.

Op 1 januari 2010 kwam het moment voor de volgende grote stap: ik kreeg de kans om DON Hoveniers over te nemen en die greep ik met beide handen aan. Een geweldig mooie uitdaging! We verhuisden naar een nieuw pand en namen alleen negen man personeel, de bussen en wat gereedschap mee. Kortom, alles moest opnieuw opgebouwd worden. Ondertussen ging het werk natuurlijk gewoon door. Ons personeelsbestand groeide van 9 naar inmiddels 22 medewerkers, het wagenpark breidde zich uit, er kwamen continu nieuwe projecten bij en we gingen nieuwe samenwerkingen. Ik ben dan ook oprecht trots. Trots op wat we bereikt hebben met elkaar. Trots op de mooie projecten. Op de leuke klanten. Op het hoge niveau van automatisering. Maar vooral trots op de mensen om mij heen. Een hecht team dat er voor elkaar is in goede en slechte tijden.

Olivier - DON Hoveniers

Olivier ten Bosch

Kleuren en vormen hebben mij altijd gefascineerd. In kunst, in architectuur én in de tuin. Want nergens vind je zoveel bijzondere contrasten als in de natuur. Als tuinarchitect gebruik ik die inspiratie bij het ontwerpen van tuinen. Na de opleiding Tuin- en Landschapsarchitectuur werkte ik bij verschillende hoveniers. Zo leerde ik alle facetten van het hoveniersvak kennen; van tuinontwerp tot tuinaanleg. In 2015 startte ik bij DON Hoveniers. Inmiddels ontwerp ik alweer jaren met veel plezier tuinen vol beleving, contrasten en sfeer. Tuinen waarin onze klanten zich helemaal thuis voelen. Het geeft mij elke keer zoveel energie om samen met klanten toe te werken naar hun droomtuin. Ik maak van elke tuin graag een prachtig kunstwerk.​

Bart - DON Hoveniers

Bart van der Burg

Groene vingers? Die heb ik altijd al gehad. Ik vind het heerlijk om met planten in de weer te zijn. Hoe fijn is het dan als je van je hobby je werk kunt maken! In 2000 kwam ik als stagiaire binnen bij DON Hoveniers en liep mee met de aanleg- en onderhoudsteams. Ik had het zo naar mijn zin dat het niet bij een stage bleef. Al snel kwam ik in dienst en leerde alle kneepjes van het hoveniersvak kennen. Inmiddels zit ik alweer een aantal jaren met klanten om de tafel die een nieuwe tuin willen aanleggen. Hoe zien zij hun droomtuin voor zich? Welke wensen hebben ze? Het is ontzettend leuk om samen toe te werken naar hun ideale tuin. Daarnaast geef ik met veel plezier leiding aan onze onderhoudsploegen. Zij zijn gespecialiseerd in de juiste verzorging van planten in ieder seizoen en nemen het onderhoudswerk graag uit handen van de klant. Mensen ontzorgen, adviseren en blij maken met een prachtige tuin, dat is geweldig. Elke dag weer!​

Jamie - DON Hoveniers

Jamie Looy

Ik begon in september 2017 bij DON Hoveniers als stagiaire. Ik studeerde Small Business & Retail Management aan de Haagse Hogeschool. Ik heb vanaf toen de hele marketing voor het bedrijf opgezet en uitgevoerd. De stage beviel zo goed, dat ik bij DON Hoveniers bleef om mijn afstudeeronderzoek te doen. Dit is succesvol verlopen en ik ben dan ook in juni 2018 afgestudeerd. Ik ben toen direct gaan werken als freelancer (www.mustmarketing.nl) en dit doe ik nog steeds met heel veel plezier bij onder andere DON Hoveniers als marketeer.

Angelo - DON Hoveniers

Angelo Schouten

Na een stage op mijn 17e wist ik: het hoveniersvak past perfect bij mij. Het is heerlijk om in de buitenlucht werken. Toch maakte ik later nog een uitstapje naar een grondwerkersbedrijf. Al gauw kwam ik erachter dat dit werk niet voor mij was weggelegd. Wat ik miste? Het contact met de klanten. Mooie dingen creëren. Mensen blij maken met iets moois. Daarom besloot ik terug te keren naar het hoveniersvak en kwam eind 2017 in dienst bij DON Hoveniers. Een topbedrijf dat altijd gaat voor perfectie en op de kleinste details let. Net als DON Hoveniers streef ik ook altijd naar het beste resultaat. Ik ben hier dus helemaal in mijn element! Elk project is leuk om te doen, maar het aanleggen van een grote tuin geeft mij toch wel een kick. Als het klaar is en ik de aangelegde tuin bekijk, dan ben ik altijd weer supertrots dat we met ons team zulke mooie dingen weten te creëren!​

Sander - DON Hoveniers

Sander van der Boor

Als zoon van een hovenier is de liefde voor het hoveniersvak mij met de paplepel ingegoten. Ik zag hoe hij mooie tuinen aanlegde en onderhield. Dat wilde ik ook. Nu werk ik elke dag met plezier als onderhoudshovenier bij DON Hoveniers. Veel van onze klanten kiezen voor een onderhoudscontract . Dan komen we enkele keren per jaar langs om de tuin weer netjes te maken. Dan zie je goed hoe de tuin zich ontwikkelt en hoe de jonge plantjes die we geplant hebben, geleidelijk opbloeien tot een prachtig groen en bloeiend geheel. Het leuke aan dit vak is dat je nooit uitgeleerd bent. Er is zoveel te leren en ontdekken. Zo heb ik onlangs mijn papieren gehaald voor boomklimmen om veilig en verantwoord bomen te snoeien en te verzorgen. Zo blijf je je kennis steeds vergroten.

Dennis - DON Hoveniers

Dennis Rogl

Als onderhoudshovenier kan ik echt genieten van een tuin die er weer netjes bij ligt. Een strak gemaaid gazon, een perfect gesnoeide haag, een opgeruimde tuin, heerlijk! Onze vaste onderhoudsteams hebben elk hun eigen klantenkring. Hierdoor leren we de klanten goed kennen en weten we precies hoe zij het graag willen hebben. Zo bouw je een band op. De blije gezichten en waardering nadat het onderhoudswerk klaar is, daar doe ik het voor! Bovendien vind ik het geweldig om de hele dag buiten te werken. Ik heb echt een passie voor groen. Zelf heb ik geen tuin dus het is super om elke dag tussen het groen te kunnen werken. En is de werkweek voorbij? Dan sluiten we die altijd gezellig af met een drankje op de zaak.Het leuke aan dit vak is dat je nooit uitgeleerd bent. Er is zoveel te leren en ontdekken. Zo heb ik onlangs mijn papieren gehaald voor boomklimmen om veilig en verantwoord bomen te snoeien en te verzorgen. Zo blijf je je kennis steeds vergroten.

Ross - DON Hoveniers

Ross Verwey

Het mooie aan mijn werk is dat het elke dag anders is. Als hovenier aanleg kom ik op zoveel verschillende plekken, zie zoveel mooie huizen en tuinen. Sommige projecten zijn extra bijzonder. Zo mochten we de tuin van een bekende voetballer aanleggen. Het is een prachtige tuin geworden, inclusief een heus voetbalveldje! Maar hoe mooi de projecten ook zijn, het allermooiste van dit werk is toch echt de waardering van de klanten. Dat geeft je zoveel voldoening. Bovendien is het contact met de collega’s top, het is een heel hecht team. Ja, het is super om bij DON Hoveniers te werken.

Marco - DON Hoveniers

Marco van Loenen

Na jarenlang als stratenmaker te hebben gewerkt, was het tijd voor iets nieuws. Mijn oog viel op de vacature voor hovenier aanleg bij DON Hoveniers en ik besloot erop af te stappen. Na één stap over de drempel had ik direct een goed gevoel bij het bedrijf. Ik werd hartelijk ontvangen en was onder de indruk van de professionele uitstraling en de sfeervolle showroom waar de mooiste materialen te zien zijn. Ik was dan ook blij dat ik op 1 oktober 2018 aan de slag mocht voor dit mooie bedrijf. Ik mag elke dag werken in een enthousiast team, met de beste materialen, in afwisselende projecten. Wat wil je nog meer!

Georgo - DON Hoveniers

Georgo Valkenburgh

Na jaren als gediplomeerd stratenmaker gewerkt te hebben, gaf het werk me geen voldoening meer. Ik wilde iets anders. Een oud-collega van mij werkte al bij DON Hoveniers “Hoe bevalt het leven als hovenier?” vroeg ik hem. Hij antwoordde dat het werk als hoveniers ontzettend leuk en veelzijdig is. “En ze zoeken nog mensen…”, voegde hij eraan toe. Zijn enthousiasme zorgde ervoor dat ik de overstap maakte naar het hoveniersvak en bij DON Hoveniers aan de slag ging. En hij had zeker gelijk. Het werk is erg leuk! Je komt op de mooiste plekken en ontmoet veel mensen. Als hovenier aanleg krijg je echt eer voor je werk als je ziet hoe blij de klant is met een tuin die er weer mooi en verzorgd bij ligt. Bovendien is het team van DON Hoveniers ontzettend leuk. Iedereen helpt elkaar en staat voor elkaar klaar. Ik ben blij dat ik voor dit mooie vak gekozen heb!

Samy - DON Hoveniers

Samy Bax

Ervaring in het hoveniersvak? Nee, die had ik nog niet toen ik afgelopen mei bij DON Hoveniers begon. Maar toch heb ik de stap gezet om in de hovenierswereld aan de slag te gaan. Dat was best spannend! Maar met behulpzame collega’s om me heen leer ik elke dag weer meer. Ik kijk al uit naar de dag dat ik alle werkzaamheden onder de knie heb en zelf kan uitvoeren. Gelukkig is dat slechts een kwestie van tijd. Elke dag ga ik met plezier naar mijn werk. Het leukste aan deze baan? Dat je echt waardering krijgt voor je werk. Waardering van een tevreden klant die blij is met een mooie tuin. Maar ook waardering van je collega’s na een dag hard werken. Want bij DON Hoveniers ben je geen nummer, maar onderdeel van een hecht en leuk team waar iedereen voor elkaar klaar staat.

Beatrice - DON Hoveniers

Beatrice Toresten

Hej! Jag heter Beatrice. Ik kom uit Zweden en werk sinds eind 2019 bij Don Hoveniers. In Zweden heb ik altijd gewerkt als tuinarchitect. Mijn werk bestond uit het onderhouden van grote parken en bossen. Toen ik mijn man ontmoette, ben ik naar Nederland verhuisd. Ik dacht na over wat ik hier wilde doen. Daar was ik snel achter: ik wilde graag meer contact met klanten. Het hoveniersvak was voor mij dan ook een logische keuze. Ik sprong achter mijn computer, typte ‘hoveniers’ in op Google en de eerste naam die bovenaan de zoekresultaten prijkte, was Don Hoveniers! Na een eerste gesprek had ik meteen een goed gevoel bij dit bedrijf. Ik heb het ontzettend naar mijn zin hier. Waar ik in Zweden vooral bezig was met onderhoud, leg ik nu zelf de tuinen aan met mijn collega’s. Mijn werk is dus veel creatiever geworden. Ik zie een groot verschil tussen de tuinen in Zweden en Nederland. Zweden is zeer bosrijk en die bosrijke sfeer zie je terug in de tuinen. De tuinen zijn meer een onderdeel van de natuur. In Nederland is de tuin vaak een verlengstuk van het huis en ze zijn vaak strak vormgegeven. Nederlands kan ik al redelijk verstaan maar spreken is nog lastig. Die grammatica….! Maar gelukkig heb ik heel geduldige en aardige collega’s. Op zaterdag volg ik een cursus Nederlands dus ik krijg de taal steeds meer onder de knie!

Roy - DON Hoveniers

Roy van der Wel

Ik werkte als ZZPer in het hoveniersvak totdat ik in contact kwam met Martijn Poortvliet van Don Hoveniers. Zij zochten nog nieuwe mensen. Eigen baas zijn is fijn maar in dienst gaan bij Don Hoveniers bood mij zoveel kansen. Ik besloot ervoor te gaan en dat is een goede keuze gebleken. Ik kan mij nog verder ontwikkelen, ik werk met de beste materialen, er zijn tal van cursussen om te volgen en ik mag werken in de mooiste tuinen. Bovendien is het team erg gezellig. Op dit moment houd ik mij bezig met tuinonderhoud. Ik werk mee in het onderhoudsteam en volg een plantencursus. Het is fijn als de tuin er weer strak bij ligt als wij klaar zijn met het onderhoud. Onkruid gewied, planten gesnoeid, gazon gemaaid. ‘Tuintje weer gepoetst’ zeggen we wel eens! Ik kan iedereen dit vak aanraden. Weet je nog niet wat je wil? Denk eens aan het hoveniersvak. Het is zo veelzijdig, je bent lekker buiten bezig en de mensen zijn blij als je weer geweest bent. Wat wil je nog meer!

Storm - DON Hoveniers

Storm van Spaandonck

Stil zitten? Dat is echt niks voor mij! Het liefst ben ik de hele dag in beweging, lekker bezig. ’s Ochtends vroeg ben ik al snel klaarwakker en heb zin om aan de slag te gaan. Ik heb wel eens een kantoorbaan gehad, maar daar kropen de dagen voorbij. Nu ik bij DON Hoveniers werk, vliegt de werkdag zo om. Niet alleen door het leuke werk maar ook door alle gezellige, vrolijke collega’s om me heen. Het is echt een leuk team. Ik ben overal inzetbaar, in zowel het onderhouden als aanleggen van tuinen. Twee linkerhanden heb ik zeker niet. Ik leer snel en nieuwe werkzaamheden heb ik dan ook gauw onder de knie. Don Hoveniers is een topbedrijf waar alles goed geregeld is. Een bedrijf waarvoor ik elke dag weer vol energie aan de slag mag gaan!

Dave - DON Hoveniers

Dave

Voordat de coronacrisis begon, zorgde ik voor de opbouw en afbouw van staalconstructies, podia en stands voor grote festivals, evenementen en concerten. Zoals Mysteryland, Pinkpop, het EK voetbal en het Eurovisie Songfestival. Maar toen kwam corona om de hoek kijken en in één klap vielen al mijn werkzaamheden weg. Evenementen werden afgezegd, festivals en beurzen geannuleerd. Wat nu? Via social media kwam ik in contact met DON Hoveniers. Het hoveniersvak, een heel andere tak van sport. Maar de klik was er meteen en ik besloot de nieuwe uitdaging aan te gaan. Inmiddels werk ik met plezier bij DON Hoveniers en verzorg de aanleg van tuinen door heel Nederland. Werkte ik eerst op grote hoogte in een tuigje aan staalconstructies, nu werk ik met beide benen op de grond aan prachtige tuinen. Een groot verschil! Maar het is zo leuk om een geheel nieuw vak te leren en te werken in een compleet andere branche. Bovendien heb ik een supergezellig team om me heen. De coronacrisis heeft natuurlijk veel ellende gebracht, maar het heeft me ook hier gebracht. Bij dit mooie bedrijf met een geweldig team.

Oproepkrachten

Julien - DON Hoveniers
Yves - DON Hoveniers
Noah - DON Hoveniers