fbpx

Aaltjes.

Nematoden.

Bij DON Hoveniers gebruiken we de meest effectieve en duurzame oplossingen tegen ongedierte in de tuin. De laatste jaren komt de taxuskever steeds meer voor in tuinen. Het is het belangrijk om ziektes en plagen in de gaten te houden en waar nodig te bestrijden. Om de taxuskever te bestrijden, gebruiken wij nematoden. Dit zijn kleine parasitaire wormpjes die met het blote niet waarneembaar zijn. Ze worden ook wel aaltjes genoemd.

Taxuskever
Aaltjes bestrijden

Wat zijn aaltjes?

Aaltjes zijn microscopisch klein en komen als een soort poeder bij ons binnen. We lossen ze op in water en besproeien dan de getroffen gebieden in de tuin hiermee. Ze zijn onschadelijk voor de planten en bodem, maar het zijn natuurlijke vijanden van veel plagen en ziektes is tuinen.

Aaltjes bestrijden dus veel plagen en ziektes in tuinen. Maar hoe gaat dit dan? Aaltjes vallen een insect doelgericht aan en roeien deze uit. Ze dringen het insect binnen en vreten de larve van binnen naar buiten op. Het insect sterft meestal binnen 3 tot 5 dagen en wordt vervolgens gebruikt als broedkamer voor de nieuwe aaltjes die ontstaan. De aaltjes zetten zich voort tot het moment dat er geen larven meer te vinden zijn in de tuin. Als de plaag of ziekte verdwijnt, zullen de aaltjes ook verdwijnen.

Wilt u meer weten over aaltjes bestrijden of een afspraak inplannen met een van onze hoveniers, neem dan contact met ons op.