fbpx

Basisschool de Ark

Een schoolplein écht fijn maken! Dat wilden wij graag doen bij basisschool De Ark in Vlaardingen. Vaak zijn schoolpleinen alleen bestraat en met een beetje geluk wordt er een speelplaatsje toegevoegd. Dit kan natuurlijk veel beter en hoe we dat hebben gedaan, laten we u graag zien!
We hebben ervoor gekozen een plaats te creëren waar kinderen kunnen ontdekken, klauteren en kruipen. Daarnaast zijn er kruidenplantjes en fruitboompjes te vinden op dit schoolplein. Erg leuk én leerzaam voor de kinderen om daar mee bezig te zijn. Ook is ervoor gekozen om heesters te plaatsen die vlinders aantrekken. Op deze manier gaat het ‘schoolplein’ echt leven. Verderop in de tuin is een zandbak te vinden die van alle gemakken is voorzien en ook is er een klein waterornamentje geplaatst op het plein.
Wij denken dat een schoolplein op deze manier het beste tot zijn recht komt. Kinderen hoeven zich geen moment te vervelen en er is genoeg natuur te vinden in de pauze. Wij vinden dit eigenlijk geen schoolplein, maar een schooltuin!

Foto's