fbpx

Vergeet de tuin niet

Het is heerlijk zomers weer en daar genieten we volop van. Geweldig! Maar… voor de planten kan het zwaar zijn. Ze drogen snel uit, gaan slap hangen en het gazon kan geel kleuren. We geven u daarom wat tips, waar uw planten erg blij van worden 😁

1. Beste tijdstip om te sproeien🕔
Sproei niet in de felle zon. De waterdruppels op planten werken als een vergrootglas. Hierdoor krijgt u brandplekken op de bladeren en dat is natuurlijk zonde! Het beste kunt u vroeg in de ochtend of in de avond water geven. Op extreem warme dagen adviseren wij om voorafgaand (in de ochtend) te sproeien. Zo hebben de planten genoeg vocht om de hete dag door te komen.

2. Hoeveel moet er worden gesproeid? 🚿
Het is beter om bij normaal weer niet te vaak te sproeien. Als het niet vaak regent kunt u het beste de tuin twee keer per week water geven. Wanneer u te vaak water geeft raken de planten hieraan gewend en worden lui. Het wortelgestel blijft namelijk oppervlakkig omdat het niet noodzakelijk is om dieper de in de grond te wortelen. Hierdoor worden planten enorm kwetsbaar bij droogteperiodes.

3. Tuinberegening💦
Met een beregeningsinstallatie kunt u de bewatering optimaal regelen. Zo krijgen uw planten op een constante wijze water en heeft u hier geen omkijken meer naar. Het is natuurlijk een investering, maar wel een investering die zeker loont! Wilt u informatie over tuinberegening? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.