fbpx

Corradi.

Overkappingen met klasse.

Pergotenda Millenium Celeb

In 2008 werd Millenium® – de eerste aluminium Pergotenda® – voor het eerst op de markt gebracht. Om deze 10 jaar te vieren, hebben we ervoor gekozen om een van de iconische producten van Corradi te vernieuwen. De nieuwe lijnen zijn gebaseerd op de samenwerking met IAAD (Istituto d’Arte Applicata & Design) uit Turijn, waarin jonge productdesigners hun bijdrage hebben geleverd aan de hand van ideeën die vervolgens definitief door Corradi zijn ontwikkeld.

Millenium® Celeb presteert optimaal: maximale afmetingen van een enkele module 500 x 685 cm, buitenverlichting in de staanders aan de voorkant en de bovenkant van de geleiders, binnenverlichting in het voor- en zijprofiel, de mogelijkheid om gebruik te maken van hout voor een fascinerend samenspel van materialen, filtrerende en verduisterende screens aan de voorkant die speciaal voor het product zijn ontwikkeld, een eventuele dubbele afscherming rondom (gelijktijdige bescherming tegen weersinvloeden dankzij glazen schuifpanelen en tegen zonnestralen dankzij screens) en een driehoek van plexiglas zijn slechts een aantal van de nieuwe opties. De moderne uitstraling en de personaliteit van Millenium® blijven echter ongewijzigd.

Tot een maximale uitval van 400 cm en/of een maximale breedte van 450 cm is de voorbalk echter niet nodig, waardoor Celeb een extreem strakke lijn krijgt. In de voor- en zijbalk van 12 x 25 cm kan ledverlichting worden geïntegreerd, ook aan de binnenkant van de structuur, waardoor een spel van warm wit licht resulteert in een groot effect. De buitenverlichting (op staanders en geleiders) en binnenverlichting (op de voor- en zijbalk) kunnen apart worden gekozen.

De mogelijkheid om warm wit licht op de staanders, geleiders of balken te kunnen combineren met houten elementen, maakt Celeb buitengewoon aantrekkelijk. En echte durfals kunnen kiezen voor gepersonaliseerde staanders van meerkleurig of verchroomd aluminium. Millenium® Celeb is verkrijgbaar met 2 tot 4 geleiders en uitsluitend in de hellende versie. De waterdichtheid wordt gewaarborgd door de technische oplossingen die reeds worden toegepast op andere producten uit het assortiment Pergotenda®, waaronder een mobiele goot, een exclusief patent van Corradi.

Pergotenda Maestro

Maestro is een op de toekomst gericht, innovatief en veelzijdig product dat een unieke en vooruitstrevende oplossing biedt voor wie in stijl van het buitenleven wil genieten.

De basis configuratie van de Maestro is een uit aluminium opgebouwde vrijstaande structuur waarbij het dakgedeelte kan voorzien worden van een vouwdoek of van oriënteerbare lamellen.

De optie om oppervlaktes tot 700 x 700 cm te overdekken maakt de versie met 3 geleiders met gespannen doek d.m.v. afstandhouders of met trapezium doek uniek in zijn soort. Bovendien wordt het doek in deze versie steeds uit 1 deel geconfectioneerd wat de Maestro uiterst concurrentieel maakt. Het 25 cm hoge kader, de 12 cm terugliggende goot, de geïntegreerde screens en de kolom-kader verbinding zonder afdekkap vervolledigen de unieke eigenschappen van het product en benadrukken de strakke lijnen die typerend zijn voor de wijze waarop Corradi over het buitenleven denkt. Beide configuraties – doek of lamellen – kunnen zonder verdubbeling van het aantal kolommen gekoppeld worden, waardoor het mogelijk is om ook grote oppervlaktes op elegante wijze te overdekken.

Pergotenda Flux

Pergotenda® Flux, met gebogen lijnen, introduceert een nieuw concept afdekking in de collecties van Corradi. Een vloeiend design en een structuur van aluminium Pergotenda® Flux kan rondom worden afgesloten met bijvoorbeeld glas of screens van Corradi, terwijl de overtuigende eigenschappen van het gepatenteerde Pergotenda®-systeem behouden blijven. Nieuwe perspectieven voor allround genieten van het buitenleven.

Pergotenda Palladia

Palladia®, gemaakt van aluminium en roestvrij staal, is een Pergotenda® met een eenvoudig doch uitgesproken karakter die aan de muur is verankerd. In de open stand benadrukt de structuur de lijnen van de knooppunten. Als de zijden van Palladia® gesloten zijn, geeft de structuur uiting aan een geheel nieuw, opvallend en innovatief karakter.

Bioclimatic Maestro (lamellen dak)

Maestro is een op de toekomst gericht, innovatief en veelzijdig product dat een unieke en vooruitstrevende oplossing biedt voor wie in stijl van het buitenleven wil genieten.

De basis configuratie van de Maestro is een uit aluminium opgebouwde vrijstaande structuur waarbij het dakgedeelte kan voorzien worden van een vouwdoek of van oriënteerbare lamellen.

De lamellen zijn tot 140° kantelbaar en het is mogelijk om de richting van de opening te bepalen op basis van de gewenste hoeveelheid zon of schaduw die men binnen wenst te hebben. De bovenste kap van de motor is bestand tegen regen wanneer deze volledig gesloten is: het water wordt tegen gehouden door geïntegreerde goten en pilaren die als afvoer van de regen fungeren. De motor van de Maestro is aan het zicht onttrokken en wanneer de lamellen volledig geopend zijn, blijven ze aan de buitenkant voor maar 9,5 cm zichtbaar.

Maestro is beschikbaar in alle kleuren en met alle afwerkingen die reeds zijn opgenomen in de Corradi brochure en in een aantal interessante bi-color combinaties, die het product voorzien van een aantrekkelijk en onverwacht design. LED verlichting kan in de lamellen worden geïntegreerd. Het is ook mogelijk om de lampen direct in de omtrek van de structuur aan te brengen, waardoor een intieme en suggestieve sfeer wordt gecreëerd en het ook ‘s avonds mogelijk is om te genieten van het buitenleven.

Beide configuraties – doek of lamellen – maken het mogelijk om de structuren te koppelen zonder verdubbeling van het aantal staanders, waardoor het mogelijk is om ook grote oppervlakken op elegante wijze te overdekken.

Ga voor meer informatie naar de website van Corradi.